Gasttraining René Sehr

Woensdag 11 februari was Rene Sehr te gast bij een training van MR Team van Velzen.

Er werd gestart met een leuke warming-up samen met de kids van BC Pijnacker. Onder leiding van Leonard werden afwisselend diverse oefeningen uitgevoerd, waarbij Kyra en Tatum goed van pas kwamen om voor te doen wat precies de bedoeling was. Uiteraard was het reuze uitdagend voor de jeugd met één van de meiden mee te mogen doen aan een oefening. Ook Rene Sehr hielp enthousiast mee om de kids hier en daar wat aanwijzingen te geven waar nodig, want uiteraard ligt de lat dan ineens hoog, heel hoog!

Na de warming-up ging de jeugd van Pijnacker verder met hun reguliere training en konden Tatum en Kyra vol aan de bak. Niet één, maar zelfs twee toptrainers om je heen, wie maakt dat nu mee?

Wie Rene niet kent: Rene staat bekend als badmintongek, gepassioneerd trainer en iemand die zelf ook energie krijgt van het geven van gedreven jeugdtrainingen. Met jeugdtalent Imke van de Aar heeft Rene zeker laten zien dat er veel mogelijk is in Nederland als je samen maar de passie hebt.

Rene had uiteraard zijn huiswerk gedaan door wat van het beschikbare videomateriaal van wedstrijden van Kyra en Tatum te bestuderen. Met die kennis gewapend had hij wat leuke oefeningen bedacht waar snel vooruitgang geboekt kon worden.

Begonnen werd met de voorspeler in de dubbel. Dat moet dreigender om de shuttle snel te kunnen onderscheppen. Om dat goed uit te voeren werd minutieus doorgenomen wat de bedoeling is: Hoe beweeg je op de baan, hoe staan je voeten, wat doe je met je schouders, wat doet die linkerarm, hoe hou je je racket vast, hoe gaat die slagbeweging ... Kortom te veel aanwijzingen om hier even op te schijven, maar uiteraard werd op het kleinste detail gelet. Veel oefeningen werden gelijktijdig door Leonard en Rene voor Kyra en Tatum op de baan gezet. Waarom ook niet?

Zo nu en dan werkte het beter als Leonard aangaf en Rene op de uitvoering lette. De meiden vonden dat niet erg want dat bood even gelegenheid om op adem te komen en alle aanwijzingen een plekje te geven en na te denken hoe je dat nu allemaal goed moet uitvoeren.

Na de dreiging van de voorspeler ging het over het overnemen van de shuttle tussen de spelers in de dubbel. Wie pakt welke shuttle en waarom. Leuke stof, zeker ook voor de beide trainers want uiteraard zijn er verschillende aanpakken/keuzes. Daarbij ontbrak natuurlijk ook de videoanalyse niet van de zojuist toegepaste oefenstof.

Ook het spelen van een korte shuttle aan het net passeerde nog even, als ook het afmaken net boven de net rand, een oefening die niet geheel zonder risico is voor de aangever.

Volgende week komt Rene nog een keer. Tatum en Kyra kijken nu al uit naar wat er dan op het programma staat.

foto's - René Sehr

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme